Eredmények

Összefoglaló a döntőről:

A versenyt a Csapat nevű formáció nyerte.Egy olyan alkalmazás megvalósítását javasolták, amely ösztönözné a felhasználókat a tudatosabb energiafelhasználásra. Az alkalmazás tippeket adna a felhasznált energia mennyiségének csökkentésére, majd amennyiben az ügyfél betartja a tanácsokat, bizonyos “coin”-okat gyűjthetne, amelyeket a későbbiekben akár jótékony célra is fordíthatna, egy hátrányos helyzetű család villanyszámlájának kiegyenlítésében segédkezhetne. Ezáltal az energiatudatosságra nevelés mellett a társadalmi felelősségvállalást is erősítené a felhasználókban az alkalmazás.

Az ezüstérmet a VAK nevű csapat szerezte meg. Napelemes rendszerrel termelt energia térben és időben eltérő felhasználására nyújtottak egyedi megoldást ötletükkel, amelynek lényege az energiatermelő háztartások és lehetséges fogyasztóik összekapcsolása alacsonyabb rendszerhasználati díj mellett, helyben termelt energia használatával.

A harmadik helyezett az Energon nevű csapat lett. Ötletük egy komplex megoldás keretében a háztartási méretű napelem rendszerek megtérülési idejét javítaná, úgy, hogy a fel nem használt áramot a fogyasztó maga értékesíthesse a szolgáltató blockchain hálózatát használva.

A zsűri egy különdíjat is kiosztott, ezt a Challengers csapat kapta. Az ő ötletük egy olyan okos karperec, amely egy okos termosztáttal összekötve automatikusan az ügyfélnek legmegfelelőbb hőmérsékletet állítja be a helyiségben. Ezzel kényelmes megoldást nyújt a hatékony energiafelhasználás érdekében.

Döntő

Nyertesek:

  1. Csapat
  2. VAK
  3. Energon

A zsűri különdíjasa: Challengers

Gratulálunk a továbbjutó csapatoknak, amelyek lehetőséget kapnak a 24 órás hackathonon való részvételre, ahol a feladat az lesz, hogy mentorok segítségével konkrét válaszokat dolgozzanak ki a megadott kihívások mentén. A csapatok a 24 órás ötletelés végén egy 5 fős zsűri előtt prezentálják megoldásaikat, majd a zsűri az értékelést követően kihirdeti az első három helyezett csapatot.

Továbbjutott csapatok: