Versenykiírás

E.ON Challenge.ON Hackathon

A jövő energiája

Hivatalos részvételi szabályzat letöltése

Van egy jó ötleted, amivel megreformálnád az energiapiacot? Érdekelnek a komplex energetikai megoldások, és szívesen gondolkodnál újításokon? Alig várod, hogy szembenézz a jövő kihívásaival?

Az E.ON-nál fontosnak tartjuk, hogy új, a modern kornak megfelelő szolgáltatásokat fejlesszünk, ezért úgy döntöttünk, hogy ötletversenyt hirdetünk 2-4 fős nappali tagozatos hallgatókból álló csapatoknak, ahol a legjobb 15 csapat tagjainak lehetősége lesz arra, hogy egy 24 órás ötletverseny (Hackathon) keretében mentorok segítségével dolgozhassák ki az energetikai piacot megreformáló ötleteiket.

Legyetek ti azok, akik elnyerik a fődíjat, a 350.000 forintos repülőjegy-utalványt, a Brain Bar belépőjegyeket, és az egynapos workshopot, ahol szakmai támogatást kaptok az E.ON-tól az ötletek továbbfejlesztéséhez!

Téma

A jövő energiája

Felhívás

Mutassátok meg nekünk, hogy a jövő fogyasztói milyen energiához köthető megoldásokat fognak használni a következő évtizedekben!

A probléma:

Rengeteg új trend van kibontakozóban az energetika és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások területén is, melyek átalakíthatják a jövő energetikai termékkínálatát. Hogyan és milyen irányba növelhető az energiához kapcsolódó szolgáltatások köre? Hogyan növelhető a tudatos energiafogyasztás iránti igény? Milyen eszközökkel lehet növelni az ügyfél elköteleződést? Ezekre a kérdésekre várunk jövőbe mutató válaszokat, innovatív termékötletek, mintaalkalmazások vagy egyéb újszerű megoldások formájában.

A döntőbe bejutó 15 csapat a 24 órás hackathon során az alábbi kihívásokra megoldást nyújtó ötletet kell, hogy kidolgozzon:

Smart Home alkalmazások

A digitalizáció, smart megoldások és az IoT (internet of things) a jövőben minden eddiginél meghatározóbban jelen lesz otthonainkban. Az integrált smart home megoldások, mint az energiahatékony házak, a kereslet oldali energiamenedzsment, az elektromos járművek töltése vagy a napelem rendszerek alkalmazása. egyre jobban elterjed. Tervezzetek olyan alkalmazásokat, melyek átlátható módon és játékos formában segítik majd bemutatni és elérhetővé tenni a jövő intelligens otthonainak előnyeit az ügyfelek számára, bemutatva a személyes energiafogyasztási adataikat, annak érdekében, hogy ösztönözzük a fogyasztót a tudatos energiafelhasználásra.

Ügyfél elköteleződés növelése

Az energiaszolgáltatók szembe kell nézzenek azzal a kihívással, hogy az általuk nyújtott gáz- vagy áramszolgáltatás önmagában kevésbé tudja felkelteni ügyfelei érdeklődését, ezért gyakrabban kell kapcsolatba lépniük az ügyfelekkel, és az energiaszolgáltatás mellett egyéb hozzáadott érteket is fel kell tudniuk kínálni. Találjatok ki olyan közösségi alkalmazásokat, melyek képesek lehetnek a jövőben növelni az ügyfelek elköteleződését és érdeklődését! Milyen lenne egy közösségi háló, ahol az ügyfelek megoszthatják egymással tapasztalataikat, ötleteiket az energiahasználatról? Milyen közösségi gazdaság (sharing economy) megoldások alakíthatják a jövőben az energia kínálatot?

A jövő fogyasztója

TI mit várnátok egy energiaszolgáltótól 2030-ban? Engedjétek szabadon fantáziátokat, rugaszkodjatok el a régi vagy már ismert megoldásoktól! Milyen az energetikához köthető szolgáltatások, alkalmazások tennék kényelmesebbé az életeteket?

Konkrét mintaalkalmazások formájában mutassátok be, a ti életetekben milyen formában jelenhetnek meg a jövő energetikával kapcsolatos megoldásai.

Részvételi feltételek

A Pályázatra 2-4 fős csapatokban lehet jelentkezni. A csapattagok aktív nappali tagozatos vagy PhD hallgatói jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzenek. Elsősorban (de nem kizárólag) vegyes összetételű csapatok jelentkezését várjuk, melynek tagjai legalább két különböző területet képviselnek (például műszaki és közgazdász).

A részletes személyi és tartalmi részvételi feltételeket (és az ezzel kapcsolatos esetleges kizárásokat) a „Részvételi Szabályzat” tartalmazza, melynek elfogadása és rendelkezéseinek betartása az érvényes regisztráció egyik feltétele.

A verseny lebonyolítási módja

A verseny több ütemben zajlik majd. A versenykiírás meghirdetését követően indul a regisztrációs időszak, ahol várjuk az érdeklődő csapatok jelentkezését. Regisztrálni a http://challengeon.hu/ oldalon tudnak a csapatok. Ezt követően, a sikeresen regisztrált csapatok egy online selejtezőben vesznek részt, melynek keretében egy – a kihívásokhoz kapcsolódó – konkrét feladatot kapnak. A megadott határidőig beérkező válaszokat a Szervező értékeli és kiválasztja a legjobb 15 csapatot, amelyek lehetőséget kapnak a 24 órás hackathonon való részvételre, ahol a feladat az lesz, hogy mentorok segítségével konkrét válaszokat dolgozzanak ki a megadott kihívások mentén. A csapatok a 24 órás ötletelés végén egy 5 fős zsűri előtt prezentálják megoldásaikat, majd a zsűri az értékelést követően kihirdeti az első három helyezett csapatot.

Ütemezés

A regisztráció időtartama: 2018. március 10. – 2018. április 15.

A csapatok jelentkezésének határideje: 2018. április 15. 24:00

Online selejtező időtartama: 2018. április 16. – 2018. április 24.

Online selejtező határideje: 2018. április 24. 24:00

Hackathon résztvevők kiválasztásának határideje: 2018. május 7.

24 órás hackathon: 2018. május 18. 17:00 - 2018. május 19. 17:00

Helyszín:

MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Bertalan Lajos utca 2., Budapest, Hungary, 1111

Nyeremények (csapatonként)